Google ADS

Balla: Shqipëria, destinacion turistik me siguri mbresëlënëse

15:34 | 21 Maj 2024
K.B

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla, priti sot presidentin e Rajonit të Friuli Venezia Giulia, Massimiliano Fedriga, teksa Shqipërinë e vizituan vitin e kaluar rreth 1 milion turistë italianë e, këtë vit, ky numër pritet të dyfishohet.

Ministri i Brendshëm tha se, lajmi më i përhapur për Shqipërinë është certifikimi ndërkombëtar si një destinacion evropian me siguri publike mbresëlënëse.

Ai nënvizoi faktin se, Shqipëria ka ofruar dhe ofron potenciale të mëdha në fushën e turizmit, jo vetëm për vijën e mrekullueshme bregdetare, cilësinë e ushqimit, por theksoi edhe një element kyç, siç është siguria publike për pushuesit.

Balla tha se, në mbi 10 milionë turistë që erdhën vitin e kaluar, nuk u regjistrua asnjë incident serioz. Policia dhe autoritetet iu kanë ardhur në ndihmë në çdo rast që është kërkuar.

Gjithashtu Balla ftoi investitorë italianë të rrisin prezencën e tyre në vendin tonë në sektorë me interes, si energjia e rinovueshme apo bujqësia.

Delegacioni nga vendi mik shprehu interes jo vetëm për rritjen e numrit të shkëmbimeve turistike në dy vendet, por edhe për gjetjen e hapësirave të tjera për investime.

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla, duke pranuar ftesën për një vizitë në Itali, propozoi mbajtjen e një forumi në Trieste me pjesëmarrjen e vendeve të rajonit, për rritje e sigurisë dhe luftën ndaj trafiqeve./atsh

Shpërndaje në rrjete sociale