Ambasadorja greke i kërkon Shqipërisë të trajtojë me kujdes banorët e Himarës

15:58 | 26 Tetor 2017

Ambasadorja greke në Shqipëri, Eleni Sourani ka bërë një deklaratë të fortë nga Vlora, duke kërkuar trajtim të veçantë për banorët e Himarës.

“Jam këtu për një takim të mirëfilltë bashkëpunimi, me Vlorën dhe zonat e saj periferike. Jemi të interesuar për të pasur një marrëdhënie të qëndrueshme mes dy shteteve. Po shohim bashkëpunimet edhe me Bashkinë e Vlorës, universitetin etj. Banorët e Himarës duhet të trajtohen me kujdes të veçantë dhe asnjë projekt të mos i cenojnë këta të fundit. Shteti grek është i vëmendshëm për të gjitha zonat minoritare dhe jo vetëm Himara”, tha ajo.

E pyetur rreth deklaratave të ministrisë së jashtme greke, ajo theksoi se vjen për herë të parë në Vlorë dhe nuk do të preferonte të bënte komente politike.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara