Dua Lipa tregon arsyet përse i mbështet organizatat e komunitetit LGBTI

23:09 | 26 Qershor 2020

Ylli shqiptar me famë botërore, Dua Lipa ka qenë gjithmonë mbështetëse ndaj komunitetit LGBTI.

E së fundi, përmes një shkrimi në Instagram, Dua sqaroi përse e mbështet këtë komunitet, shkruan portali arbresh.info.

Dua tregon disa nga arsyet pse është mbështetse e projektit Trevor Project, e këtë e ka bërë edhe në një intervistë në emisionin Today Show.

“Për të shënuar fundin e Krenarisë, dhashë një intervistë në Today Show sot në mëngjes, se pse mbështes Projektin Trevor. Arsyet e mbështetjes sime për këtë organizatë të mahnitshme nuk e bënë atë deri në modifikimin përfundimtar, e cila ishte shqetësuese për mua pasi mendova se ishte shumë e rëndësishme për të gjithë të dinë me të vërtetë në lidhje me shërbimin e shpëtimit që ofron Projekti Trevor. Kështu që unë po ndaj arsyet e mbështetjes time për ta këtu”, filloi Dua.

Ajo shtoi “Të shprehurit në lidhje me seksualitetin tuaj si një i ri mund të jetë marramendëse në çdo rrethanë dhe për disa të rinj të LGTBI mund të jetë një periudhë e një traume të vërtetë. Mund të jetë një kohë shumë e rrezikshme për të kaluar dhe fakti i trishtuar është se disa nuk e mbijetojnë atë. Projekti Trevor ofron mbështetje 24/7 të krizës në SHBA përmes shërbimeve telefonike, chat dhe tekst”.

“Së dyti, nuk mund të na duheshin më shumë se tani. Që nga fillimi i pandemisë, numri i të rinjve që kontaktojnë linjat e tyre të krizës ka arritur në vëllim të dyfishtë”, janë fjalët e Duas, e cila thotë se trauma tek të rinjtë e këtij komuniteti po përballet me vëmendjen e dhunës kundër amerikanëve me ngjyrë.

“Unë do të doja që ne t’u tregojmë mirënjohjen tonë në të njëjtën kohë me mbledhjen e disa fondeve në mënyrë që më shumë njerëz të mund të hyjnë në shërbimin e tyre. Le ta përfundojmë Krenarinë në lartësi. Nëse dhuroni deri në mesnatë, anëtarët e mrekullueshëm të bordit në Projektin Trevor janë zotuar të trefishojnë dhuratat tuaja”, përfundon Dua duke bërë thirrje për të dhuruar. /arbresh.info./

 

View this post on Instagram

 

To mark the end of Pride, I did an interview on the Today Show this morning about why I support The Trevor Project. The reasons behind my support for this amazing organisation didn’t make it to the final edit which was upsetting to me as I thought it was very important for everyone to truly know about the lifesaving service The Trevor Project provides. So I am sharing the reasons for my support for them here. Getting to grips with your sexuality as a young person can be daunting under any circumstances and for some LGTBQ+ youth it can be a period of real trauma. It can be a very vulnerable time to go through and the sad fact is that some don’t survive it. The Trevor Project provides 24/7 crisis support in the US through phone, chat and text services. Secondly, we couldn’t need them more right now. Since the pandemic began, the number of young people contacting their crisis lines has reached double volume. You add on top of that the trauma young Black LGTBQ people are facing with the spotlight on violence against Black Americans and you can imagine, they are really an essential service. I’d love for us to show them our gratitude at the same time as raising some funds so more people can access their service. Let’s finish Pride on a high. PS If you donate by midnight tonight the wonderful board members at the Trevor Project have pledged to triple your donations. So please check the link and swipe up on my story to donate! ? @trevorproject

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara