Google ADS

“Divorci është mashtrim”, Nisin teoritë konspirative për çiftin Gates

08:34 | 5 Maj 2021
L G

Ekstremistët e djathtë, Lëvizja QAnon, kanë ngritur teoritë e tyre konspirative të pabaza edhe përsa i përket divocit të Bill Gates me Melinda Gates.

Gates u bë një fokus qendror i anti-vaksistave dhe komplotistëve të QAnon gjatë 12 muajve të fundit, si pjesë e një pretendimi të pabazë se ai krijoi pandeminë COVID-19 për të krijuar një kërkesë për vaksinat në të cilat kishte vendosur një mikroçip biometrik popullsia e botës, raportojnë mediat.

Divorci i Gates ndezi një numër pyetjesh nga mbështetësit e QAnon dhe teoria dominuese që ndahet nga ata është se divorci është rezultat i Melinda Gates, që në të vërtetë është një burrë. Por kjo ishte vetëm një nga shumë teoritë që përpiqeshin të shpjegonin divorcin.

Ata gjithashtu ndanin teorinë se divorci ishte thjesht një mashtrim për të mbrojtur pasurinë e madhe të çiftit – pavarësisht nga fakti se çifti është zotuar të japin gjysmën e pasurisë së tyre para se të vdesin.

QAnon është një rrjet ekstrem i djathtë, i organizuar nga besimtarë që besojnë një varg teorish të pabazuara. Këto pikëpamje përqendrohen në idenë se një grup pedofilësh adhurues të Satanait kryesisht e përbërë nga demokratë, politikanë, gazetarë, manjatë dhe figura të tjera institucionale, kanë kontrolluar prej kohësh shumë nga institucionet e shtetit dhe sipas tyre ata kërkojnë të largojnë Presidentin Donald Trump, kryesisht me ndihmën e mediave.