Vetitë shëruese të dardhës

16:15 | 1 Gusht 2017

Dardhët janë pemë e preferuar te njerëzit, shkaku i shijes dhe aromës, por kanë edhe efekte tjera. Rregullojnë tretjen – lignina është lloj i fibrave e pranishme në dardhë që ndikon si rregullues natyral i kolesterolit në gjak. Po ashtu, kjo enzimë merr pjesë edhe në rregullimin e tretjes.

Preventivë për kapsllëk – dardhët lehtësojnë kalimin e përmbajtjes së zorrëve dhe mbrojnë nga kanceri në zorrë.

Rregullojnë sheqerin në gjak – fibrat tretëse ndikojnë edhe në funksionimin e insulinës, duke rregulluar kështu nivelin e sheqerit në gjak.

Shpërndaje në rrjete sociale