Kujdes me mishin e kuq, ngrënia e tepërt ka pasoja të rrezikshme

07:09 | 18 Dhjetor 2018

Nëse nuk jeni një dashamirës i mishit duhet ta dini se kjo është në të vërtetë një gjë e mirë, sepse një studim i ri nga Organizata Botërore e Shëndetësisë pohon se mishi i përpunuar shkakton kancer.

Me sa duket, edhe konsumimi i 50 gramëve të mishit të përpunuar çdo ditë (që është rreth ekuivalentit të dy feta të mishit të drekës) mund të rrisë rrezikun e kancerit tek njerëzit me 18%. Përveç kësaj, mishi i kuq zyrtarisht është klasifikuar si “kancerogjen ndaj njerëzve”. Me sa duket, ndërsa thuhet ende se mishi i kuq ka njëfarë vlere ushqyese, duket se ngrënia e një sasie të madhe të tij nuk është e mirë për shëndetin tonë. Ushqimi i sasive të tepërta të mishit të kuq ka qenë i lidhur me një sërë problemesh shëndetësore dhe një rrezik në rritje i kancerit të gjirit të ndjeshëm ndaj hormoneve, diabetit dhe Alzheimer,dhe ndaj çështjeve të shëndetit mendor siç janë simptomat depresive.

Anasjelltas, nuk është mohuar se konsumi i moderuar i mishit (i kuq ose i bardhë) mund të jetë diçka shumë e mirë për trupin tuaj. Ashtu si pothuajse çdo gjë tjetër që kemi vënë në trupin tonë, çelësi i konsumit të mishit, duhet të zgjidhni të hani një sasi të balancuar.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara