Kërpudhat magjike janë “barna mjekësore më të sigurta” se sa droga

19:33 | 24 Maj 2017

Kërpudhat magjike janë “barnat mjekësore më të sigurta për t’u marrë” dhe ata që i konsumojnë vazhdimisht kanë kërkuar shumë më pak ndihmë mjekësore se sa ata që kanë përdorur ekstazi, LSD ose kokainë, sipas një raporti të ri nga Studimi Global i Drogës.

Studimi i publikuar sot përdori të dhëna nga 120 mijë njerëzve nga më shumë se 25 vende përgjatë vitit të shkuar. Sipas rezultateve, pothuasje 10 mijë konsumatorët e kërpudhës magjike, “vetëm 0.2 për qind e tyre kanë raportuar se kanë kërkuar trajtim të menjëhershëm mjekësor”.

“Kërpudhat magjike janë barnat më të sigurta për të marrë në konsideratë nevojën për të parë trajtimin emergjent mjekësor “, tha raporti.

“Siguria e brendshme” e kërpudhave magjike – që do të thotë se rreziku më i madh që ju merrni është zgjedhja e tipit të gabuar dhe dozat relativisht të vogla të përfshira – mund të shpjegojnë pse ato janë “më të sigurta” sipas studiuesve.

Drogat më të rrezikshme janë metamfetamina dhe kanabisi sintetik, sipas studimit.

Rreth 4.8 për qind e të anketuarve kërkuan ndihmë mjekësore pas përdorimit të metodës, ndërsa 3.2 për qind nxituan në spitale pasi morën kanabis sintetik.

Alkooli (1.3 përqind), ekstaza (1.2 përqind), amfetamina (1.1 përqind), kokaina (1 përqind) dhe LSD (1 përqind) vijnë në listën e barnave të rrezikshme rekreative.

Kanabisi natyror konsiderohet më pak helmues pas kërpudhave magjike, me vetëm 0.6 për qind që pretendojnë se kanë kërkuar ndihmë mjekësore pas përdorimit të saj.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara