Ilaçi i parë në botë që mund ta trajtojë kancerin

11:40 | 29 Nëntor 2018

FDA ka gjetur ilaçin e parë në botë që mund ta trajtojë kancerin

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Drogës (FDA) ka gjetur ilaçin e parë në botë që mund ta trajtojë kancerin nga burimi dhe origjina e tij tek të rriturit dhe fëmijët.

Vitrakvi varet nga trajtimi i mutacioneve gjenetike të tumoreve, pavarësisht nga lloji apo vendndodhja e tumorit.

“Çertifikimi i lëshimit dhe futjes së këtij ilaçit është një hap i rëndësishëm në trajtimin e kancerit, sepse e trajton atë nga burimi i saj dhe trajton bazën e gjeneve të tumoreve kanceroze, pavarësisht vendndodhjes së origjinës së tyre në trupin e njeriut”, tha Scott Gottlieb. shkruan Al-Arabiya përcjell arbresh.info.

Gottlieb konfirmoi se ky ilaç i ri do të ndihmojë pacientët e kancerit që të marrin trajtimin e duhur. VITRAKAFI gjithashtu ndihmon në trajtimin e njerëzve me kancer të ndryshëm, por kanë mutacione të zakonshme gjenetike.

“Tradicionalisht, kanceri është trajtuar në bazë të rritjes kanceroze, por tani trajtimi do të bëhet kudo në trup, sepse ju jeni duke trajtuar gjenin origjinal që shkaktoi shfaqjen e kancerit”, tha Dr. David Hayman, president i Qendrës për Zhvillimin e Hershëm të ilaçeve në Qendrën Kancerike Memorale Sloan Kettering  në New York.

Ilaçi  u testua në të vërtetë tek njerëzit dhe një fëmijë u shërua brenda disa muajsh nga marrja e ilaçit. Ilaçi do të administrohet në dy organe: e para në pllakat ose kapsula, dhe tjetra në formën e një ilaçi për fëmijët. /arbesh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara