Xhaferi :Urim special me rastin e 24 majit

10:25 | 24 Maj 2018

Kryetari i Kuvendit , Talat Xhaferi dërgoi urim me rastin e 24 Majit, Ditës së iluministëve mbarësllovenë, vëllezërve të shenjtë Kirili dhe Metodi.

“Kjo festë shtetërore me cilën u shprehim respekt themeluesve të alfabetit të parë slloven, merr vend të rëndësishëm në historinë, si të popullit maqedonas, ashtu edhe të popujve sllovene. Veprat e tyre dhe puna e tyre ngritet mbi vetë ata si mësues, sepse ata udhëhiqeshin nga ideale shumë më të larta. Përmes arsimimit dhe iluminimit, e kanë ndihmuar popullin të shohë dhe i kanë dhënë armë për ngritje mbi kohën”, ceket në urim.

Misioni i vëllezërve Cirili e Metodi dhe angazhimet e tyre, qëndron në urim, na përkujtojnë se synimi i njeriut dhe njerëzimit mbijeton përgjatë historisë dhe endërron vetëm formën, por jo edhe thelbin sepse lufta e tyre e vërtetë është për të drejta të njeriut themelore universale./Gazeta Express/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara