Vendimin për shpalljen e gjendjes së krizës, Qeveria pritet ta diskutojë sonte

19:55 | 19 Nëntor 2020

Këshilli i Sigurimit i rekomandon Qeverisë shpalljen e gjendjes së krizës për 30 ditë.

Kjo sipas Presidentit, Stevo Pendarovski bëhet me qëllim që armata të dalë në mbështetje të policisë dhe organeve shtetërore në luftën kundër pandemisë.

Pendarovski shpjegon se gjendja e krizës nuk nënkupton gjendje e jashtëzakonshme aporë policore.

“Dispozitat ligjore i japin mundësi Qeverisë të menaxhojë me resurset shtetërore publike, ndërmarrjet publike të komunave dhe të komunave në Qytetin e Shkupit duke përfshi dhe shoqëritë private, përkatësisht shtëpitë private të shëndetit. Zbatimi i gjendjes së krizës nuk ka asnjë lidhje me orën policore në gjithë territorin dhe fuqizimin e masave kufizuese eventuale ndaj lëvizjes së lirë- deklaroi Stevo Pendarovski, President.

Kryeministri Zoran Zaev thotë se për momentin nuk ka nevojë për orë policore.

“Nuk përjashtohet mundësia për mbyllje dhe orë policore, por për momentin një gjë e tillë nuk shqyrtohet. Ajo mbetet në kompetenca të Komisionit dhe dua të sqaroj se gjendja e krizës nuk ka lidhje me orën policore, por duhet respektuar masat e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Komisionit që të evitohen lëvizjet e panevojshme pas orës 21 dhe të respektohen masat bazike- pohoi Zoran Zaev, Kryeministër.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe thotë se me shfrytëzimin e kapaciteteve nga klinikat private, pritet amortizimi i presionit ndaj personelit mjekësorë. Mënyrë e pagesës së shërbimeve mjekësorë në klinikat private do të rregullohet në bazë të Ligjit për menaxhimin me kriza.

“Rëndësi më të madhe kanë kapacitetet spitalore dhe mjekët që duhet përfshirë në këtë luftë. Për çdo çështje tjetër besoj se të premten do të kemi përgjigje adekuate- tha Venko Filipçe, Ministër i Shëndetësisë.

Vendimin për shpalljen e gjendjes së krizës Qeveria pritet ta diskutojë dhe miratojë në seancën e sontme, të caktuar për në ora 21.00./alsat

 

Lajmet më të lexuara