Turizmi në Maqedoni nuk do të rimëkëmbet për disa vite të tjera

17:50 | 28 Shtator 2021

Një rënie shqetësuese e numrit të turistëve vendas dhe të huaj, si dhe qëndrimet gjatë natës, tregojnë statistikat zyrtare për periudhën janar – korrik 2021 në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2019, para pandemisë korona.

Kjo rënie është më e madhja në krahasim me të gjitha vendet e rajonit, gjë që tregon përfundimin se masat për pozicionimin e vendit si destinacion në tregun ndërkombëtar të turizmit janë më të dobëtat nga të gjitha vendet e rajonit, dhe humbja e turistëve dhe brenda natës qëndron më i larti, vlerësojnë nga Shoqata e Hotelierve dhe Turizmi në kuadër të Odës Ekonomike të Maqedonisë së Veriut.

Sipas Shoqatës, sektori i turizmit në Maqedoni është në gjendje të keqe dhe ende ka nevojë për mbështetje. Parashikimet janë do të shërohet ngadalë.

Reduktimi i turistëve dhe qëndrimeve gjatë natës për vitin 2021 pritet të jetë rreth 60 përqind, dhe në vitin 2022 të jetë afërsisht 40 përqind nëse qasja dhe politikat nuk ndryshohen. Rinovimi i tregut dhe arritjet e performancës nga 2019 pritet në 2023 më herët dhe deri në 2025 më së voni

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara