Panovski: Fëmijët shumë rrallë kanë forma të rënda të coronavirusit

21:35 | 29 Dhjetor 2020

Fëmijët shumë rrallë kanë forma të rënda të coronavirusit dhe nuk janë në rrezik në fazën e parë. Për të mos përmendur numrin e të vdekurve.

Prandaj, nuk do të rekomandoja që të rinjtë të vaksinohen tani. Ka kohë më tej, tha epidemiologu Nikolla Panovski për emisionin “Top Tema”.

Lidhur me vaksinimin, ai thotë se problemi kryesor është edukimi, sepse ata që e kundërshtojnë atë dhe përhapin informacion të rremë janë zakonisht njerëz të shkolluar.

“Është e palogjikshme dhe joetike për një mjek i cili përshkruan 15 ilaçe një pacienti, 13 prej të cilave janë të panevojshëm, të flasë për efektet anësore të vaksinës,” tha Panovski.

Ai shtoi se ruajtja e vaksinave kundër coronavirusit në frigorifer mund të jetë për disa ditë, ata nuk duhet të jenë në minus 70 gradë gjatë gjithë kohës.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara