Mali Sharr shpallet park kombëtar

07:19 | 3 Mars 2021

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi përmes faqes së tij zyrtare në rrjetin social facebook ka informuar se Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot ka marr vendim për shpalljen e Malit Sharr zonë të mbrojtur në kategorinë PARK KOMBËTAR.

Ky vendim sipas Grubit është miratuar pasi që kjo zonë përmban vlera të larta biologjike e kulturore dhe përveç që i përmbush detyrimet kombëtare dhe ato ndërkombëtare për mbrojtje të diversitetit dhe biodiversitetit, gjithashtu mundëson dhe shfrytëzimin e potencialeve për zhvillim, përkatësisht ngjalljen e eko-turizmit.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara