Filipçe: Qeveria më autorizoi të nënshkruajë marrëveshje për blerjen e vaksinës ruse

11:46 | 25 Shkurt 2021

Ka një rritje të numrit të pacientëve me Covid-19 në vend. Në këtë moment, ekzaminimet në laboratorin në ASHAM janë ende duke vazhduar. Gjatë ditës së djeshme, kam biseduar me përfaqësues të laboratorit nga klinika “Zhan Mitrev”, ku lloji i virusit britanik është i pranishëm në 70 përqind të rasteve. Është e qartë se numri i personave të infektuar po rritet, ndërsa një pjesë e kësaj rritje të numrave është për shkak të pranisë së këtij lloji të virusit, i cili transmetohet më lehtë.

Këtë e deklaroi sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, i cili tha se numri i pacientëve që janë të shtruar në spital është rritur, por jo në atë masë sa të rrezikojnë ambientet e spitaleve.

Ai theksoi se në disa prej spitaleve në të gjithë vendin, posaçërisht Kavadarci, Prilep dhe Ohër, ekziston një numër i mjaftueshëm i institucioneve spitalore falas.

Sa i përket masave, ai theksoi se është e mundur të futen masa shtrënguese shtesë, por tani për tani jo.

Ministri tha se dje qeveria e ka autorizuar të nënshkruaj marrëveshjen për vaksinën ruse. Kjo është një sasi prej 100.000 dozash dhe se do të përpiqen të marrim përgjigje konkr