Bullgaria nuk mori pjesë në përgatitjen e non-paper për Maqedoninë e Veriut

23:47 | 14 Shtator 2021

Bullgaria nuk mori pjesë në përgatitjen e non-paper për Maqedoninë e Veriut.

Ministria e Jashtme bullgare njofton se autoritetet e vendit në asnjë mënyrë nuk kishin marrë pjesë në përgatitjen e non-paper për zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Sofjes dhe Shkupit.

Korrespondenti i AIM-së nga Sofja, duke cituar një deklaratë të Ministrisë së Jashtme bullgare, tha se ata nuk ishin njoftuar zyrtarisht për një dokument të tillë, as se nuk kishin marrë pjesë në përgatitjen e tij, dhe për këtë arsye nuk mund të komentonin mbi vërtetësinë dhe përmbajtjen e tij.

Më herët u njoftua se një non-paper për zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Bullgarinë, por propozimi i Portugalisë është zyrtar për Qeverinë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara