Angelovska: Ligji i ri për shërbimet e pagesave, në dobi të qytetarëve

07:27 | 12 Mars 2020

Para se të bllokohet llogaria bankare e një personi për të cilin ka një procedurë përpara përmbaruesit, do të bëhet një kontroll nëse i njëjti përdorues ka llogari të tjera bankare nga të cilat mund të mblidhen borxhet. Kjo është pjesë e parashikimeve për projekt-ligjin e ri për shërbimet e pagesave, të shpallur nga Ministrja e Financave, tha Nina Angelovska në emisionin Magazina Ekonomike në Alsat.

“Nëse keni një llogari në katër banka, të themi, agjenti i përmbarimit dërgon bllokimin në njërën prej tyre, por nuk mund ta përdorni dhe nuk keni fonde në të, kështu që ajo llogari është e bllokuar, kështu që ju duhet të paguani shpenzimet e zhbllokimit në vend të bankave që bashkëpunojnë dhe së pari të shteroj mundësitë për të bërë pagesa nga llogari të tjera para se përdoruesi të ngarkohet me kostot e bllokimit, “tha Angelovska.

 

Lajmet më të lexuara