Sipas shkencës këta janë dy tipat e meshkujve ideal për t’u martuar

21:45 | 22 Qershor 2022

Lumturia është faktori më i rëndësishëm në ruajtjen e martesës, sepse në fund të fundit, bashkëshorti juaj mund të ndikojë në lumturinë tuaj personale nëse marrëdhënia nuk është e mirë dhe cilësore.

Nëse nuk jeni të lumtur, atëherë pse do të ishit me atë person? Po, çuditërisht, çiftet e lumtura bëjnë jetë më të lumtur, sipas një studimi gjerman, transmeton portal arbresh.info

Një pjesë thelbësore e një martese të lumtur është burri juaj ose e ashtuquajtura gjysma juaj më e mirë. Pra, nëse jeni në kërkim të lumturisë në jetë (ose të paktën një sasi minimale fatkeqësie), është më mirë të zgjidhni saktë burrin tuaj. Dhe këta studiues gjermanë kanë zbuluar disa lajme interesante për llojin e burrit që do t’ju bëjë të lumtur në planin afatgjatë.

Martesa të lumtura = stabilitet emocional

Së pari, është mirë të shmangni njerëzit që kanë prirje neurotike. Kjo do të thotë ata që kanë “një prirje për ankth, paqëndrueshmëri emocionale dhe depresion”. Me fjalë të tjera, po flasim për shqetësim ekstrem, një person që është gjithmonë nën stres dhe ka nevojë për siguri të vazhdueshme se gjithçka do të jetë mirë.

Njerëzit që janë të martuar ose në partneritet me njerëz neurotikë kanë më pak gjasa të jenë të lumtur sesa njerëzit që janë të martuar me tipa personaliteti joneurotik.

Dhe nëse ju personalisht keni disa nga këto prirje, mund të dëshironi të punoni në atë anë të personalitetit tuaj, sepse këto gjetje mund të zbatohen si për burrat ashtu edhe për gratë.

Martesa të lumtura = synime familjare

Një karakteristikë tjetër e një bashkëshorti që e bën komunitetin të lumtur është dikush që vendos qëllimet e familjes mbi objektivat e karrierës. Po, ne po flasim për një familjar të mirë, të modës së vjetër.

Në studim, gratë janë më të lumtura kur martohen me një burrë, familja e të cilit është e para. Dhe të kaloni orë të gjata në zyrë për të mbështetur familjen tuaj nuk llogaritet si të vendosni familjen tuaj në vend të parë.

Ky studim zbulon se si burrat ashtu edhe gratë që punojnë më shumë, duan që të kalojnë më pas më shumë kohë me familje. Ndaj, duket se thënia e vjetër “grua e lumtur, jetë e lumtur” duhet të ketë një shtesë: Një burrë joneurotik që vë në plan të parë familjen e bën një grua të lumtur dhe një jetë të lumtur./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale