Me dron në Mekë, Turqia i realizon ëndrrën qytetarit që preku zemrat e të gjithëve

01:35 | 19 Gusht 2017

Një qytetar i varfër nga Gana, i quajtur Al-Hassan Abdullah, është bërë mjaft i njohur në rrjet për shkak të historisë së tij mjaft të veçantë.

Abdullah ëndërronte të shkonte me dron në Mekë dhe ëndrra iu bë realitet. Ai pyeti një ekip turk thjesht rastëisht nëse mund ta dërgonin me një dron të madh në haxh dhe Ministri i Jashtëm, Mevlüt Çavuşoğlu, ndërhyri dhe bëri ç’ishte e mundur për të realizuar ëndrrën e tij.

Unë jam mirënjohës ndaj Zotit dhe i lutem gjithë atyre që më ndihmuan që kjo ëndërr të bëhet realitet. Ndihma e shtetit turk është e vlefshme për mua dhe unë besoj se kjo do të ndihmojë në përmirësimin e miqësisë, vëllazërisë mes myslimanëve”, u shpreh i lumtur Abdullah.

Nga ana tjetër, Cihad Gökdemir, zëvendëskryetar i organizatës bamirëse që e mirëpriti Abdullahun në aeroport, tha se Al-Hassan njerëzit filluan të kërkonin një mënyrë për t’iu afruar atij, që nga biznesmenët tek kompanitë.

Në fund, një polic turk nga ambasada turke në Gana e kontaktoi atë dhe për këtë ai është mirënjohës ndaj popullit turk”, tha ai ndër të tjera.

Shpërndaje në rrjete sociale