7 gjëra që duhet t’i mbani absolutisht për veten tuaj!

15:01 | 1 Shtator 2020

Ka disa gjëra në sferën tuaj private që janë shumë të rëndësishme për t’u ruajtur. Sekrete që duhen mbajtur me xhelozi, pavarësisht se me çfarë çmimi. Gjëra për të mos ia zbuluar askujt.

Secili prej nesh është pak a shumë i mirë në mbajtjen e një sekreti. Ka nga ata që duan të kënaqen me thashetheme, nga ata që duan të ndajnë gjërat e rëndësishme që karakterizojnë jetën e tyre me të tjerët dhe ata që janë jashtëzakonisht të gatshëm të flasin për dimensionin e tyre privat. Pavarësisht nga prirja juaj, ajo që ka rëndësi është që ju të mbani mend t’i mbani për vete këto 7 gjëra.

1.Projektet tuaja

Mos harroni se për të realizuar të gjitha ëndrrat tuaja duhet të bashkoni forcat dhe t’ia tregoni ato vetëm një personi: vetes. Sidomos kur bëhet fjalë për projekte ambicioze dhe ide të mira, njerëzit kanë tendencë të zhgënjejnë dhe të marrin idetë tuaja dhe t’i zbatojnë ato, përpara se ju të gjeni mjetet për ta bërë këtë.

2.Jetën tuaj si çift

Mbani gjithçka rreth jush për veten tuaj … diskutimet, besimet, marrëdhëniet tuaja nën çarçafë, planet tuaja për të ardhmen … të gjitha këto gjëra jeni vetëm për ju të dy. Ju të dy ndani një flluskë intimiteti dhe nuk duhet të rrezikoni kurrë që ta hapni atë, është një parakusht shumë i rëndësishëm pas çdo marrëdhënie intime.

3.Situatën juaj financiare

Një element tjetër që duhet të mbani për vete në çdo rast është gjendja juaj financiare, për shembull të ardhurat tuaja mujore. Nëse jeni keq apo në një periudhë të begatë financiarisht nuk ka rëndësi, në të gjitha rastet mbajeni këtë informacion për vete. Fatkeqësisht ne jetojmë në një botë plot njerëz të babëzitur dhe egoistë.

4.Veprat e tua të mira

Veprat e mira duhet të bëhen sepse ato ju sjellin gëzim, dhe jo për t’u ndarë. Edhe një proverb i mirënjohur ju këshillon: “Bëni mirë dhe harrojeni, bëni keq dhe mendoni për të”. Askush nuk do të lavdërojë ose falënderojë për atë që bëni, thjesht bëjeni dhe shijoni lumturinë që ndjeni kur kryeni veprime të caktuara, mos e bëni nëse qëllimi juaj është të bëni përshtypje tek të tjerët ose të mburreni, ajo perceptohet si mendjelehtësi dhe nuk ju bën nder.

5.Pikat e forta dhe të dobëta

Ju nuk mund të shmangeni nga gjykimi i të tjerëve, ne të gjithë jemi të destinuar t’i nënshtrohemi atij, por kurrë mos i konfirmoni dobësitë tuaja kur i vëreni ato, sepse ju bëjnë të prekshëm dhe herët a vonë mund të përdoren kundër jush.

6.Sekretet tuaja intime

Dëshironi që sekreti juaj të përfundojë në duart e personit të gabuar? me siguri nuk do të ishte e këndshme të zbulohej se vetëbesimi i dikujt bëhet objekt i thashethemeve. Edhe kur ndjeni nevojën për t’u besuar, i kushtoni vëmendje bashkëbiseduesit tuaj, ai mund të dëshmojë se është një person jo i besueshëm. Zakonisht ata janë njerëz që nuk zbulojnë asgjë për jetën e tyre, por bisedojnë shumë për atë të të tjerëve. Gjithmonë jini të kujdesshëm.

7.Familja juaj

Ashtu si jeta juaj në çift, jeta juaj familjare dhe dinamika familjare gjithashtu duhet të ruhen nga thashethemet. Familja është diçka shumë e çmuar dhe intime, prandaj thuhet se rrobat e pista lahen në familje. Mbrojeni atë, edhe nëse diçka ju ka lënduar, shmangni të folurit keq për prindërit ose motrat e vëllezërit. Ky lloj keqkuptimi ka një jetë të shkurtër, mes vëllezërve ose ndonjë anëtari tjetër të familjes mosmarrëveshjet tejkalohen shpejt, por fjalët e thëna mbesin. / meb.al

 

Lajmet më të lexuara