3 gjëra që i bëjnë çiftet për të patur martesë të lumtur

00:51 | 29 Mars 2022

Nëse doni ta ngrini marrëdhënien tuaj në një nivel më të lartë, duhet të dëgjoni këto tre këshilla të ofruara nga ekspertët.

Nuk ka dyshim se çdo marrëdhënie apo martesë është, si të thuash, një individ në vetvete. Ajo që do t’ju pëlqejë në çift, nuk do të thotë domosdoshmërisht se do t’ju përshtatet të tjerëve, transmeton portal arbresh.info

Megjithatë, ka disa norma universale që duhet t’u përmbaheni nëse dëshironi që lidhja juaj të ketë një të ardhme.

Tre ekspertë të lidhjeve dhanë këshilla kryesore që do t’ju lejojnë të keni martesë të lumtur.

Kërkoni dikë me vlera të ngjajshme

Për dashurinë afatgjatë, sa më shumë ngjashmëri, aq më mirë (p.sh. mosha, arsimi, vlerat, personaliteti, hobi…). Partnerët duhet të jenë veçanërisht të sigurt që vlerat e tyre përputhen përpara se të vendosin të martohen.

Ndërsa disa dallime mund të tolerohen, dallimet kur bëhet fjalë për vlerat janë veçanërisht problematike nëse qëllimi juaj është të këmbëngulni për gjërat që doni bashkë.

Një sekret tjetër për një martesë të suksesshme: të dy partnerët duhet të jenë të përkushtuar për ta bërë martesën të suksesshme, pavarësisht se çfarë. E vetmja gjë që mund të “prish lidhjen” janë vetë partnered, thotë Kelly Campbell, asistente profesoreshë e psikologjisë dhe zhvillimit njerëzor në Universitetin e Kalifornisë.

Mos i merrni partnerët si të mirëqenë

Kjo mund të tingëllojë si një gjë koti, por ekspertët thonë se shumë njerëz shkojnë në terapi këshillimi pas një kohe në një marrëdhënie.

Është shumë e rëndësishme të shihet se të gjithë kanë një “pikë vlimi”, dhe nëse nevojat e tyre nuk plotësohen ose nuk ndihen “të parë” nga një person tjetër, me shumë mundësi do të shikojnë diku tjetër.

Shumë supozojnë se vetëm për shkak se janë mirë pa disa nga gjërat që duan, partneri i tyre mendon në të njëjtën mënyrë. Shprehja “asnjë marrëdhënie nuk është perfekte” nuk duhet të përdoret si një racionalizim për vetëkënaqësinë, thotë Irina Firstein, një terapiste çifti.

Ndaloni të përpiqeni të jeni “gjithçka” për njëri-tjetrin

“Ti je gjithçka ime” është një mënyrë e tmerrshme për të vëzhguar një marrëdhënie. Askush nuk mund të jetë “gjithçka” për tjetrin. Krijoni marrëdhënie me njerëz të tjerë (familje, miq) jashtë marrëdhënies suaj ose martesa juaj nuk do të funksionojë, thotë Matt Lundkist, themeluesi i “Tribeca Therapy”./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale