“Turkish Airlines” filloi zbatimin e ndalesës për pajisjet elektronike

20:55 | 25 Mars 2017

“Turkish Airlines” sot ka filluar ta zbatojë rregulloren, e cila ndalon futjen në aeroplanët komercial të pajisjeve elektronike më të mëdha se telefonat celularë.

Nga aeroporti ndërkombëtar “Ataturk” në Stamboll, personeli i “Turkish Airlines”, ka marrë pajisjet elektronike të udhëtarëve në të cilat hyjnë tabletët dhe laptopët, duke i vendosur në një kontejner special.

Më 21 mars SHBA-të njoftuan se vendimi për ndalimin e pajisjeve elektronike, do të zbatohet në raport me 10 aeroporte të huaja, nga të cilët 8 janë nga shtete me shumicë myslimane, përfshirë aeroportin ndërkombëtar “Ataturk” në Stamboll.

Edhe Britania e Madhe lëshoi një ndalesë të ngjashme për fluturimet të cilat vijnë nga Turqia, Libani, Egjipti, Arabia Saudite, Jordani dhe Tunizia.