Shqetësuese| Banka Botërore: Në Kosovë ka një hendek të mësimnxënies prej 5.3 vitesh

13:29 | 20 Shtator 2020

Sipas raportit të Bankës Botërore: “Në Kosovë, një fëmijë që e fillon shkollën në moshën 4 vjeç, mund të presë që të kryejë 13.2 vite shkollim deri në ditëlindjen e vet të 18-të. Megjithatë, kur llogaritet mësimnxënia reale e fëmijëve, vitet e pritshme të shkollimit janë vetëm 7.9, pra ka një hendek të mësimnxënies prej 5.3 vitesh.”

“Nëse e vazhdojmë këtë lakore, të Bankës Botërore, edhe për studimet baçelor dhe master, pra këtyre 13.2 viteve shkollim iu shtojmë edhe 3 vite baçelor dhe 2 vite master (pra +5 vite shkollim), i bie që masteri nga Kosova mund të barazohet me nxënësin që ka përfunduar shkollën e mesme (klasën e 12) në Austri, Zvicër apo Gjermani”, ka shkruar profesori Blerim Rexha në profilin e tij në Facebook.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara