Google ADS

Refugjatët afganë për herë të parë falin namazin e xhumasë në kampin Bondsteel

16:00 | 10 Shtator 2021

Refugjatët afganë kanë falur sot për herë të parë namazin e xhumasë në kampin Bondsteel.

Këtë e ka bërë të ditur imami kosovar Labinot Maliqi përmes një postimi në llogarinë e tij personale në Facebook, transmeton arbresh.info

“Sot isha vërtetë i priveligjuar nga ushtria e ShBA-ve për të mbajtur hutben dhe për të falur për herë parë namazin e xhumasë në kampin Bondsteel, së bashku me refugjatët afganë”, ka shkruar Maliqi.

“Ishte poashtu nderë për mua të takoj dhe bisedoj nga afër me besimtarët afganë, të cilët u shprehën të kënaqur me kushtet e ofruara nga ushtria amerikane, edhe sa i përket fjetjes, ushqimit, pastrimit, vendeve të dedikuara për faljen e namazit dhe pjesëve të tjera atraktive për lojëra të ndryshme”, ka shkruar ndër të tjera imami Labinot Maliqi.

Postimi i plotë:

Sot isha vërtetë i priveligjuar nga ushtria e ShBA-ve për të mbajtur hutben dhe për të falur për herë parë namazin e xhumasë në kampin Bondsteel, së bashku me refugjatët afganë. Ishte poashtu nderë për mua të takoj dhe bisedoj nga afër me besimtarët afganë, të cilët u shprehën të kënaqur me kushtet e ofruara nga ushtria amerikane, edhe sa i përket fjetjes, ushqimit, pastrimit, vendeve të dedikuara për faljen e namazit dhe pjesëve të tjera atraktive për lojëra të ndryshme.

Të ngjashme