Reforma, para zgjedhjeve

08:01 | 20 Prill 2018

 

Opozita tash e disa javë po kërkon zgjedhje të parakohshme parlamentare, por sipas raporteve të organizatave vendore e ndërkombëtare që merren me monitorim të zgjedhjeve së pari duhet të bëhet një reformë zgjedhore. Kjo kërkesë është bërë edhe në Raportin e Komisionit Evropian për Kosovën, i cili u publikua të martën, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Anëtarët e shoqërisë civile konsiderojnë se është afati i fundit për reformë zgjedhore dhe reforma duhet të jetë gjithëpërfshirëse e t’i eliminojë gabimet e zgjedhjeve të kaluara.

Dushi: Qeveria dhe Kuvendi duhet të angazhohen për reformën zgjedhore

Ish-anëtari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Florian Dushi, në një prononcim për gazetën “Zëri” e ka kritikuar Qeverinë dhe Kuvendin e Kosovës  për mosfunksionalitet, shkruan tutje “Zëri”.

“Në kushte të funksionimit të mirë të Kuvendit dhe të Qeverisë së Kosovës do të duhej të angazhohemi që reforma zgjedhore, e domosdoshme në disa segmente, të përmbyllet si proces dhe pastaj të organizohen zgjedhje në të cilat edhe do të mundë të implementoheshin ndryshimet e bëra”, ka thënë Dushi.

Shpërndaje në rrjete sociale