Prezantohen të arriturat dhe sfidat e institucionit të Avokatit të Popullit gjatë tërë vitit

10:38 | 18 Dhjetor 2018

Avokati i Popullit ka mbajtur konferencë, me ç’rast ka prezantuar të arriturat dhe sfidat rreth bashkëpunimit ndërinstitucional në raport me rekomandimet e këtij institucioni.

Më këtë rastë avokati i popullit Hilmi Jashari tha se synimi kryesor i kësaj konference është për diskutuar për të drejtat e njeriut.

“Avokati i Popullit është mbikqyrës ndaj institucioneve dhe për të tërhequr vëmendjen në momente kur ka shkelje të të drejtave të njeriut. Avokati i Popullit ka për detyrë t’i raportoj Kuvendit për detyrën e tij. Një pjesë e madhe që mbesin të pa zbatuara nuk është çështje e vullnetit por një pjesë janë thjeshtë çështje të mënyrës se si me ju përgjigj rekomandimeve të avokatit të popullit. Deri më tani institucioni i avokatit të popullit ka marr dy nisma të mira. Ne kemi dal më një kërkesë para Kuvendit që raporti vjetor mos të jetë raport i votimit nga deputetit dhe të lihet anash por të mirret seriozisht. Synimi i këtij raporti është për të mbajtur përgjegjëse Qeverinë. Veprimi i dytë është që edhe Kryeministri të raportoj para përfaqësuesve të popullit për mbrojtjen e të drejtave në vend. Edhe këtu kemi pasur sukses”, ka thënë Jashari, raporton arbresh.info.

Ai theksoi se do të jenë gjithmonë në shërbim për tu respektuar të drejtat e njeriut./arbresh.info

Lajmet më të lexuara