PDK Lipjan: Krimet Ekonomike të hetojnë të gjitha rastet e korrupsionit dhe kurdisjes së tenderëve, kryetari Ahmeti të japë dorëheqje

12:14 | 24 Janar 2023

Partia Demokratike e Kosovës – Dega në Lipjan, pas arrestimit të nëntë zyrtarëve të Komunës së Lipjanit që po hetohen për dëmtim të buxhetit komunal përmes pranimit të punimeve në stadiumin e Magures, kërkon të zbardhen të gjitha rastet e korrupsionit në këtë komunë.

Dega e PDK-së në Lipjan kërkon që kryetari i Komunës, Imri Ahmeti të përgjigjet para drejtësië, dhe të japë dorëheqje për t’u lënë rrugë hetimeve.

Prej kohësh, ne në vazhdimësi kemi bërë thirrje që hetuesit e Krimeve Ekonomike të zbarkojnë në Komunën e Lipjanit, duke nisur nga fakti se gjetjet e Auditorit të Përgjithshëm alarmonin për shumë parregullësi në këtë komunë, si: pagesa nga kategoria ekonomike joadekuate, zhvillim të procedurave të prokurimit jashtë planifikimit, dobësi gjatë zhvillimit të procedurave të prokurimit, mungesë dëshmishë për arsyetimin e shpenzimeve nga përfituesit e subvencioneve, mungesë të planit për subvencione, sigurim jo valid i ekzekutimit, vonesa në realizimin e punimeve, shpenzim i ulët i buxhetit të kapitaleve.

Po ashtu, prej kohësh ne kemi bërë të ditura dyshimet për rastet e korrupsionit me ndarjen e subvencioneve, dhënien e tenderëve për ndriçim publik, asfaltim dhe ndërtim të parqeve, dhënien e lejeve për mbindërtime nga militantët partiakë, dhe konkurset e kurdisura në arsim e shëndetësi.

Në një nga tenderët e fituar nga një kompani, menaxher i kontatës është njëpri prej të arrestuarve të djeshëm, për të cilin Imri Ahmeti, në kohën e qeverisjes qendrore të LDK-së me Lëvizjen Vetëvendosje, ka ndikuar në emërimin e tij kryesues i bordit të KUR Prishtina, i cili më pas e ka avancuar djalin e Imri Ahmetit në pozitë brenda kësaj kompanie.

Po ashtu, disa prej zyrtarëve të arrestuar, kanë krijuar një zinxhir të korrupsionit në dhënien e lejeve ndërtimore. Ata bëjnë projektimet e objekteve ndërtimore, mbikëqyrjen, pranimin dhe legalizimin e tyre. Dhe nëse këta zyrtarë nuk e bëjnë projektimin, askush nuk mund të marrë leje ndërtimore në Komunën e Lipjanit.

Këto e shumë raste të tjera që i kemi denoncuar në vayhdimësi viteve të fundit, janë dëshmi se në Lipjan ka pasur raste të rënda korrupsioni. Prandaj, dorëheqja e kryetarit të Komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti duhet të jetë para së gjithash obligim moral para të gjithë qytetarëve të Lipjanit, të cilët meritojnë të jenë të barabartë në marrjen e shërbimeve komunale dhe përfitimin nga investimet lokale.

Ne nuk do të ndalemi së denoncuari cdo shkelje të bërë nga ekzekutivi i Komunës së Lipjanit, sa herë që kemi fakte dhe dëshmi. Dhe do t’ua rikujtojmë ato në vazhdimësi qytetarëve dhe organeve të rendit, derisa drejtësia të vihet në vend, thuhet në komunikatën për media nga kjo parti. /arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale