OAK kërkon nga Agjencia e Statistikave t’i publikojë raportet për fuqinë punëtore në vend

14:25 | 8 Qershor 2021

Oda e Afarizimit të Kosovës, shpreh shqetësimin e saj të thellë lidhur me vonesat e vazhdueshme të cilat po bëhen nga Agjencia e Statistikave të Kosovës në publikimin e statistikave me Anketën e Fuqisë Punëtore në vend.

Mospublikimi i statistikave në kohë për gjendjen reale në vend po vështirëson çasjen dhe vlerësimin e gjendjes.

Për këtë arsye Oda e Afarizimit të Kosovës kërkon nga Agjencia e Statistikave të Kosovës që publikimi i raporteve për vlerësimin e gjendjes në vend të bëhet në kohë reale dhe pa vonesa. Në të kundërtën mungesa e informacioneve për statistikat në kohë reale po vështirëson punën e bizneseve, qytetarëve dhe institucioneve./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara