Krasniqi në Madrid: Spanja ta njoh Kosovën, BE të heq sanksionet ndaj Kosovës

21:29 | 18 Shtator 2023

Kryetarja  e Komisionit për Integrim Evropian, Rrezarta Krasniqi ka marrë pjesë në Takimin e Kryetarëve në Konferencën e Komisioneve Parlamentare për Çështjet e Bashkimit Evropian të Parlamenteve të BE-së (COSAC), e cila po mbahet në parlamentin e Spanjës në Madrid.

Krasniqi ka thënë se nga shtetet anëtare të BE-së kanë kërkuar heqjen e sanksioneve ndaj Kosovës, shkruan Arbresh.info.

Po ashtu,  deputetja Krasniqi ka kërkuar nga Spanja njohjen e pavarësisë.

Si kryetare e Komisionit për Integrim Evropian, kam marrë pjesë në Takimin e Kryetarëve në Konferencën e Komisioneve Parlamentare për Çështjet e Bashkimit Evropian të Parlamenteve të BE-së (COSAC), e cila po mbahet në parlamentin e Spanjës në Madrid.

“Në fjalën time drejtuar COSAC, tregova se institucionet e Republikës së Kosovës dhe qytetarët e saj, janë plotësisht në linjë të drejtë me politikën e jashtme dhe të sigurisë së përbashkët të Bashkimit Evropian. Kurse nga institucionet e BE-së si dhe nga shtetet anëtare kërkova që sa më shpejtë të hiqen sanksionet vendosura ndaj Kosovës. Ndërsa në mënyrë të veçantë kërkova nga shteti i Spanjës që ta njoh pavarësinë e Kosovës.”, ka shkruar Krasniqi në Facebook./Arbresh.info