Google ADS

KQZ-ja, shkatërron materialin e zgjedhjeve lokale

12:47 | 9 Shtator 2022
Vjollca Gajraku

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), ka shkatërruar e materialin zgjedhor të Zgjedhjeve Lokale që u mbajtën në tetor dhe nëntor të vitit 2021. Shkatërrimi i tyre u bë në Qendrën e Numërimit dhe të Rezultateve.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi gjatë një konfernce për medie tha se sipas vendimit  KQZ-ja ka filluar shkatërrimin e materialeve zgjedhore të Zgjedhjeve Lokale të mbajtur në tetor te vitit të kaluar. Po ashtu Elezi tha se në përgjithësi është planifikuar të shkatërrohet materiali zgjedhor i më shumë se 2,200 vendvotimeve.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka filluar me shkatërrimin e materialit zgjedhor të Zgjedhjeve Lokale që u mbajtën në tetor dhe nëntor të vitit 2021. Sipas vendimit të KQZ-së, pjesë të materialit që do të shkatërrohen janë fletëvotimet, formularët e rezultateve, listat e votuesve dhe të tjera. Marrë në përgjithësi, është planifikuar të shkatërrohet materiali zgjedhor i më shumë se 2,200 vendvotimeve” tha ai.

Ndërsa Elezi tha se KQZ-ja do të ruajë si prova materialin zgjedhor të rreth 280 vendvotimeve për shkak të dyshimit për vepra penale kundër të drejtës së votimit.

“Nga ky proces do të përjashtohet materiali zgjedhor i rreth 280 vendvotimeve dhe këtu përfshihen edhe materialet që i takojnë procesit të votimit me kusht dhe atij me postë. Këto materiale zgjedhore u takojnë komunave të ndryshme dhe do të ruhen si prova për qëllime të hetimit nga institucionet përkatëse shtetërore deri në përfundimin e të gjitha çështjeve,” tha Elezi gjatë një konferencë për medie./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme