Kosova i vetmi vend në Evropën Juglindore me orë policore dhe bartje të maskës në ambiente të jashtme

17:24 | 22 Tetor 2021

Kosova është i vetmi shtet në Evropën Juglindore që ka orë policore dhe që maskat vazhdojnë të jenë obligative edhe në ambiente të hapura.

Në të gjitha shtetet e Evropës Juglindore masat anti-Covid janë më të lehta. Në Shqipëri, Bullgari, Kroaci, Serbi, Mal i Zi, Maqedoni Veriore, Moldavi, Slloveni dhe Rumani, nuk ka orë policore dhe maskat janë të obligueshme veç në ambiente të mbyllura, shkruan arbresh.info.

Masat anti-Covid në vendet e Evropës Juglindore

1. Bullgaria-

Maskat vetëm stafi i lokaleve ne ambient te mbyllur
Nuk ka ore policore/ nuk ka pasur asnjëherë

2. Kroacia-
Maskat vetëm ne ambient te mbyllur
Nuk ka ore policore/ nuk ka pasur asnjëherë

3. Shqipëria-
Maskat vetëm ne ambient te mbyllur
Nuk ka ore policore

4. Serbia-
Maskat vetëm ne ambient te mbyllur,
Nuk ka ore policore

5. Mali i Zi-
Maskat vetëm në ambiente të jashtme, nuk ka orë policore.

6. Maqedonia e veriut-
Maskat vetëm ne ambient te mbyllur,
Nuk ka ore policore

7. Moldova-
Maskat vetëm ne ambient te mbyllur
Nuk ka ore policore

8.Rumania-
Për momentin maskat nuk janë obligative.
Per momentin nuk ka orë policore.

9. Sllovenia-
Maskat obligative ne ambient te mbyllur
Nuk ka ore policore