KFOR-i zhvillon ushtrime për të mbajtur një mjedis të sigurt

10:59 | 31 Janar 2023

Ushtarët në Komandën Rajonale Perëndim ‘Sierra Coy’ të KFOR-it të përbërë nga dy toga italiane, një togë e Maqedonisë së Veriut dhe një togë shqiptare, zhvilluan stërvitje për ruajtjen e kapaciteteve për sigurimin e lirisë së lëvizjes.

Në njoftimin e KFOR-it thuhet se trupat kanë ndërmarrë hapa për të përmbajtur dhe shpërbërë një turmë të çrregullt sipas teknikës “Crowd Trazir Control” dhe më pas kanë lehtësuar pastrimin e zonës dhe rivendosjen e zbatueshmërisë, përmes kontrollit të ekipit moldav të Çakmakëve Shpërthyese të Komandës Rajonale Perëndim.

Më tej në njoftim thuhet se së fundmi, udhëheqja e njësisë së KFOR-it të Komandës Rajonale Perëndim është transferuar në Regjimentin e 9-të Alpin të Brigadës Alpine ‘Taurinense’, Regjimenti më i dekoruar i Komandës së Trupave Alpine të Ushtrisë Italiane.

“KFOR-i vazhdimisht trajnohet për të mbajtur një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet në Kosovë, në përputhje me rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999”, thuhet në njoftimin e KFOR-it. /arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale