Aksidentet rrugore, Kosova me më së paku vdekje për 1 milion banorë

16:32 | 27 Prill 2021

Kosova, sipas një raporti, është vendi që shënon më së paku aksidente rrugore në Ballkanin Përëndimor.

Aksidentet rrugore janë fenomen shqetësues, në shumë vende të Evropës e botës.

Raporti i “Fatalities for 2020 – Annual Statistics for Western Balkans” në të cilin janë analizuar statistikat e aksidenteve me vendet e Ballkanit Perëndimor, i publikuar me datë 20.04.2021, për vdekjet në aksidentet e trafikut rrugor për vitin 2020 dhe krahasimin 2010-2020 për 1 milion banorë, vërehet se Kosova krahasuar me vendet e Ballkanit Perëndimor, ka më së paku vdekje për 1 milion banorë./arbresh.info/

Figura 1: Fatalitetet për milion banorë në Ballkanin Perëndimor 2020

Figura 2: Fatalitetet për milion banorë në Ballkanin Perëndimor (6) 2020 krahasuar me 2010

Figura 3: Ndryshimi në përqindje i vdekjeve në trafik (rrugor) në Ballkanin Perëndimor 2010-2020

Figura 8: Reduktimi i Fataliteteve në Kosovë 2010-2020

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara