Vdiq si i pastrehë, por nuk e dinte që ishte milioner

11:00 | 28 Shtator 2018

Timothy Gray, një burrë rreth 60 vjeç i pastrehë , i cili vdiq në vitin 2013 për shkak të hipotermisë, nuk mundej të shfaqej në mesin e trashëgimtarëve ligjorë të një halle të largët, artistes së famshme, filantropes dhe trashëgimtares Huguette Clark. Trashëgimia e gruas, një nga më të famshmet dhe të rëndësishme nga pikëpamja ekonomike e gjithë historisë së Shteteve të Bashkuara, arriti në 300 milionë dollarë.

Huguette Clark, vajza e William A. Clark, senator dhe sipërmarrës i suksesshëm në miniera dhe hekurudhë, nuk ishte martuar dhe gjithmonë kishte jetuar vetëm në pronën e saj luksoze në Central New York, Kaliforni dhe Connecticut, thuhet në shkrimin që e transmeton Shqip. Përveç zotërimit të disa pronave të tjera, Huguette Clark ishte një piktore e përkryer dhe i kushtoi vëmendje punimeve filantropike.

Pasi kaloi 20 vitet e fundit të jetës së saj në spital, Huguette Clark vdiq në vitin 2011, pothuajse 105 vjeçe, duke ia lënë paratë, muzetë, fondacionet dhe pronat njerëzve të ndryshëm që i besonte. Që nga ai çast, të gjithë pasardhësit e gruas vendosën të përdorin rrugët ligjore për të kërkuar një pjesë të trashëgimisë. Edhe emri i Timothy Grey shfaqet midis pasardhësve të ligjshëm, por njeriu nuk ishte plotësisht në dijeni të tij. Avokatët për pasardhësit kishin provuar edhe të merrnin një kontakt me të, por askush në familje kishte dëgjuar prej tij që nga viti 1990, kur Timoteu, menjëherë pas vdekjes së nënës, ishte zhdukur dhe që vdiq në rrugë prej hipotermisë.

Lajmet më të lexuara