Google ADS

Ukraina thirrje komunitetit ndërkombëtar: Më shumë sanksione ndaj Rusisë, më shumë financa dhe armë për Ukrainën

18:16 | 25 Shkurt 2022

Shteti i Ukrainës kërkon nga komuniteti ndërkombëtar vendosjen e më shumë sanksioneve ndaj Rusisë, si dhe rritjen e përkrahjes financiare dhe të armatosur për ushtrinë ukrainase për të luftuar kundër asaj ruse.

Kështu Ministria e Jashtme e Ukrainës i ka kërkuar komunitetit ndërkombëtar që të “tregojë solidaritet” duke vendosur më shumë sanksione ndaj Rusisë – dhe duke ndërprerë marrëdhëniet me Moskën, shkruan arbresh.info.

Një listë hapash e publikuar nga ministria në Twitter përfshin gjithashtu ndalimin e Rusisë nga sistemi i pagesave ndërkombëtare SWIFT dhe dëbimin e ambasadorëve rusë në mbarë botën.

Lista e kërkesave të Ukrainës:

Duke vendosur menjëherë sanksione masive ndaj Rusisë

Duke bllokuar Rusinë nga SWIFT

Mbështetje Ukrainës me armë, karburant, financa për të luftuar ushtrinë ruse

Duke hequr Rusinë nga OKB-ja dhe forume të tjera ndërkombëtare

Dëbimi i ambasadorëve rusë në mbarë botën dhe ndërprerja e depërtimeve