Google ADS

Sot shënohet Dita Botërore e Kancerit

07:27 | 4 Shkurt 2023

4 shkurti është Dita Botërore e Kancerit, e cila synon të rris ndërgjegjësimin për kancerin dhe për të inkurajuar parandalimin, zbulimin dhe trajtimin e tij.

Dita Botërore e Kancerit udhëhiqet nga Unioni për Kontrollin Ndërkombëtar të Kancerit (UICC) për të mbështetur qëllimet e Deklaratës Botërore të Kancerit, shkruar në vitin 2008.

Qëllimi kryesor i Ditës Botërore të Kancerit është të reduktojë ndjeshëm sëmundjet dhe vdekjet e shkaktuara nga kanceri dhe është një mundësi për të mbledhur komunitetin ndërkombëtar për t’i dhënë fund padrejtësisë së vuajtjeve të parandalueshme nga kanceri. Dita festohet nga Kombet e Bashkuara.

Dita Botërore e Kancerit synon keqinformimin, rrit ndërgjegjësimin dhe redukton stigmën. Në Ditën Botërore të Kancerit zhvillohen iniciativa të shumta për të treguar mbështetje për të prekurit nga kanceri.

Dita Botërore e Kancerit u krijua më 4 shkurt të vitit 2000, në Samitin Botëror Kundër Kancerit.

Shpërndaje në rrjete sociale