Shkolla amerikane që feston çdo ditë, ditën e Martin Luther Kingut

10:14 | 18 Janar 2021

Në Shtetet e Bashkuara sot është festë kombëtare, kur amerikanët kujtojnë udhëheqësin e vrarë të të drejtave civile, Martin Luther King, Jr., në ditëlindjen e tij.

Më datë 18 janar amerikanët do të nderojnë Martin Luther King Jr.

Por, studentët nga akademia e djemvë në Martin Luther King Jr në Toledo Ohio qëndrojnë co ditë për të premtuar besnikëri ndaj flamurit dhe për të recituar himini e shkollës të frymëzuar nga jeta e Kingut, transmeton portali arbresh.info

Portreti i King-ut zbukuron çdo dhomë në këtë ndërtesë.

Klasat e tij janë të caktuara nga tabelat rrugore që përkujtojnë burra të shquar afro-amerikanë, përfshirë edhe një që lexon “Rruga Martin Luther King JR”, transmeton arbresh.info

Edhe programi msëimorë ofron mësime të rregullta rreth Kingut.

Marshimi i tij në Uashington, për shembull, nxiti miratimin e Ligjit për të Drejtat Civile të 1964, duke ndaluar diskriminimin. Aktivizmi i tij çoi gjithashtu në Ligjin për të Drejtat e Votimit të vitit 1965, i cili nxori jashtëligj praktikat që kishin mohuar të drejtën e Zezakëve për të votuar./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara