Google ADS

Përsëri luftë civile në Irlandën e Veriut?

20:29 | 8 Prill 2021

Frika është rikthyer në Belfast në një nga kufijtë e pakët në Europën perëndimore, që prej vitesh ishte i padukshëm, duke kujtuar një lufte civile të përgjakshme që ka kushtuar 3 mijë viktima.

Përleshjet në Irlandën e Veriut kanë rifilluar si gjithmonë midis mbështetësve unionistë dhe protestantë që duan të mbeten pjesë e kurorës britanike dhe pjesa katolike që kërkon pavarësinë e plotë ose bashkimin me Republikën e Irlandës.

Përballja la në terren autobusë të djegur, pjesëtarë të forcave të rendit të plagosur, me hedhje reciproke të shisheve molotov, të ndarë nga një mur që prej dekadash ndan dy komunitetet, edhe pas marrëveshjes së paqes të vitit 1998 që përfundoi luftën civile.

Shpërndaje në rrjete sociale