Kishat hapin dyert për besimtarët në kohë pandemie

12:41 | 17 Maj 2020

Besimtarët në Greqi tani kanë mundësinë që të ndjekin shërbimet e kishës për herë të parë pas disa javësh për të shmangur tubimet e njerëzve. Të dielën disa kisha kanë zëvendësuar stolat me karrige të vendosura 2 metra larg njëra – tjetrës.

Shërbimet fetare kanë filluar edhe në disa pjesë të Australisë ku lejohen turma njerëzish deri në 10 persona. Mirëpo edhe shërbimet kishtare të kryera online do të vazhdojnë së bashku me sinagogat dhe xhamitë.

Në Francë nuk mund të shkohet në kishë por besimtarëve atje i’u është mundësuar ndjekja e meshës me veture drive-in./arbresh.info/

 

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara