Ende nuk mund të përcaktohet shkaku i zhdukjes së fluturimit MH370

12:10 | 30 Korrik 2018

Hetuesit thanë se nuk janë ende në gjendje të përcaktojnë shkakun e zhdukjes së fluturimit të pasagjerëve MH370, më shumë se katër vjet pas fatkeqësisë.

Aeroplani i kompanisë Malaysia Airlines, me 239 njerëz në bord, ka qenë duke fluturuar nga Kuala Lampuri për në Pekin kur është zhdukur më 8 mars të vitit 2014.

Në raportin e publikuar të hënën, një ekip prej 19 anëtarësh, përfshrë ekspertë ndërkombëtarë, përsëriti pohimin e mëhershëm të Malajzisë se Boeingu 777 ka devijuar me dashje dhe se ka fluturuar për më shumë se shtatë orë, pas përkeqësimit të komunikimeve.

Raporti thotë se shkaku i zhdukjes nuk mund të përcaktohet ende dhe se “mundësia e ndërhyrjes nga një palë e tretë nuk mund të përjashtohet”.

I pyetur nëse do të zbulohet ndonjëherë se çfarë ka ndodhur me aeroplanin, kreu i ekipit hetues, Kok Soo Chon, u tha gazetarëve se “përgjigjja mund të jetë përfundimtare vetëm nëse gjenden rrënojat”.

Në bazë të spekulimeve, fatkeqësia mund të jetë një aksident, një rrëmbim ose një komplot terrori.

Lajmet më të lexuara