Google ADS

Edhe në Zvicër ritet çmimi i energjisë elektrike

13:32 | 23 Mars 2023

Përveç kostove më të larta të energjisë që hynë në fuqi në vitin 2023, çmimet e energjisë elektrike do të vazhdojnë të rriten në vitin 2024, njoftoi të mërkurën Swissgrid.

Rritja do të jetë 146 franga në vitin 2024 për një familje mesatare — më shumë se dyfishi (70 franga) aktualisht, përcjell albinfo.ch.

Faturës do t’i shtohen edhe tarifa të tjera për të mbuluar shërbimet e rrjetit, si dhe kompensim për rezervat hidroelektrike dhe termocentralet rezervë.

Shpërndaje në rrjete sociale