Lajm i mirë për maturantët nga Kosova dhe Shqipëria

12:39 | 20 Qershor 2022

Zëvendësministri i Arsimit, Dukagjin Popovci, prezantoi marrëveshjen me të cilën do të hiqen të gjitha kufizimet për pranimin e studentëve në institucione publike të Kosovës dhe Shqipërisë.

“Me këtë marrëveshje maturantët nga Kosova dhe Shqipëria do të kenë qasje të barabartë në 19 universitet publike nga Gjirokastra deri në Mitrovicë, duke shtuar kështu mundësinë për përzgjedhjen institucioneve të larta. “Gëzon fakti se marrëveshja po nënshkruhet në prag të regjistrimit të studentëve në universitete prandaj edhe mund të fillon të zbatohet këtë vit”, shtoi ai.

Kjo është një ndër marrëveshjet e shumta që po prezantohen./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale