Google ADS

Starlink i Elon Musk u miratua në spitalin fushor të Gazës

18:44 | 14 Shkurt 2024
.

Izraeli ka miratuar përdorimin e shërbimeve Starlink në një spital fushor në Gaza dhe në Izrael për herë të parë.

Starlink është një seri satelitësh që ofrojnë internet të operuar nga kompania e hapësirës ajrore e Elon Musk, SpaceX.

Do të lejohet të sigurohet lidhje me spitalin fushor të Emirateve të Bashkuara Arabe në Rafah, raporton Sky News.

“Lidhjet me vonesë të ulët dhe me shpejtësi të lartë Starlink do të mundësojnë video-konferenca me spitale të tjera dhe diagnostifikim në distancë në kohë reale”, tha ministria izraelite e komunikimeve.

 

Shpërndaje në rrjete sociale