Google ADS

Punonjësit e gjigantit teknologjik Samsung hyjnë në grevë treditore – kërkojnë rritje page dhe bonuse

23:22 | 8 Korrik 2024
E.H

Punonjësit e gjigantit teknologjik të Koresë së Jugut, Samsung – kanë filluar një grevë treditore, duke kërkuar paga më të mira, ku sindikatat e tyre tregon veprimet e mëtejshme nëse kompania vazhdon të mos përmbushë kërkesat e punonjësve.

Samsung Electronics ka afërsisht 30,000 anëtarë të të cilit përbëjnë pothuajse një të katërtën e fuqisë punëtore të firmës në Korenë e Jugut, të cilët kërkojnë gjithashtu një ditë shtesë pushimi vjetor për punëtorët e sindikatës dhe ndryshime në sistemin e bonusit të punonjësve, transmeton Telegrafi.

Pjesëmarrja e ulët dhe prodhimi i automatizuar do të thotë se greva nuk ka gjasa të ketë një ndikim të rëndësishëm në prodhimin në prodhuesin më të madh në botë të çipave të memories, thanë analistët.

Megjithatë, ajo sinjalizon një rënie të moralit të stafit në një pikë kyçe në industrinë e çipave pasi firmat e teknologjisë përqafojnë inteligjencën artificiale.

Aksioni i parë industrial i sindikatës muajin e kaluar përfshinte koordinimin e lejes vjetore për të organizuar një largim masiv, për të cilin Samsung tha se nuk kishte ndikim në aktivitetin e biznesit. Firma tha të hënën se nuk kishte asnjë ndërprerje në prodhim.

Sindikata, e cila nuk zbuloi nivelet e pjesëmarrjes në grevë të muajit të kaluar, tha se 6,540 punëtorë do të hyjnë në grevë këtë javë, kryesisht në vendet e prodhimit dhe në zhvillimin e produkteve.

Ai tha se greva përfshin punëtorë që monitorojnë linjat dhe pajisjet e automatizuara të prodhimit në mënyrë që operacionet të mund të preken.

Shpërndaje në rrjete sociale