Motori i parë supersonik me printer tre dimensional (FOTO)

21:09 | 5 Mars 2015

Studiuesit australianë, me anë të printerit tre dimensional, prodhuan një motor supersonik. Falë këtij zhvillimi që ka nisur një epokë të re në prodhimin e motorëve, tashmë për prodhimin e tyre nuk do të nevojiten muaj por vetëm ditë.

Motori supersonik që ekspozohet në panairin e aviacionit që qytetin Melbourne të Australisë, në pamje të parë, duket sikur nuk ka asgjë të veçantë nga motorët e tjerë; por ai është prodhim i një printeri 3 dimensional.
Më parë, në printer të këtij lloji përdoreshin substanca plastike dhe polimer.
Por këtë radhë, për herë të parë, u përfitua një motor duke përdorë metal.
Si rezultat i projektit të përbashkët të Universitetit Monash në Melbourne dhe firmës së aviacionit Amaero , motori i dalë nga printeri tre dimensional është më i lehtë se motorët e tjerë.
Me këtë metodë të re pritet që me më pak kosto, të kursehet më shumë karburant.
Autoritetet e kompanisë theksojnë se një motor i tillë përfundon brenda 6 ditësh.
Objektivi është që punimet e testimit të zgjasin një vit, ndërsa prodhimi në seri të fillojë brenda 3 vitesh. /trt

Shpërndaje në rrjete sociale