Uta Ibrahimi ngjitet me sukses në majën Makalu

09:59 | 12 Maj 2022

Alpinistja e njohur kosovare, Uta Ibrahimi, mëngjesin e kësaj të enjte është ngjitur me sukses në majën Makalu.

Sipas Federatës së Bjeshkatarëve dhe Alpinistëve të Kosovës, Ibrahimi me këtë ngjitje realizoi gjysmën e qëllimit të saj në ngjitjen e 14 majave me mbi 8000 metra lartësi.

“Alpinistja jonë e njohur, Uta Ibrahimi, sot në mëngjes realizoi me sukses ngjitjen në majën Makalu 8485 lmd, duke përmbushur kështu gjysmën e qëllimit të saj, ngjitjen në 14 majat mbi 8000 metra lmd. Utës, i dëshirojmë zbritje të suksesshme” thuhet në njoftimin e tyre.

Makalu është mali i pestë më i lartë në botë me 8,485 metra lartësi, Ndodhet në Himalajet Mahalangur 19 kilometra në juglindje të malit Everest, në kufirin midis Nepalit dhe Rajonit Autonom të Tibetit, Kinë.

Makalu është një majë e izoluar, forma e së cilës është një piramidë me katër anë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara