Shqiptari në mesin e 30 biznesmenëve më të suksesshëm në botë nën moshë 30 vjeçare

17:45 | 2 Dhjetor 2020

Është bërë e ditur se revista e njohur amerikane e biznesit, “Forbes”, ka renditur biznesmenin shqiptaro-amerikan, Premtim Gjonbalaj, në listën “30 Nën 30” për vitin 2021.

Kjo listë përfshin 30 të rinj të suksesshëm në fushën e biznesit dhe industrisë pa mbushur moshën 30-vjeçare.

Duhet theksuar se Premtimi është lindur dhe rritur në Bruklin nga prindër emigrantë shqiptarë. Në moshën 19-vjeçare Gjonbalaj hapi restorantin e tij të parë të vendosur brenda një hoteli të madh, në New York City.

Revista Forbes i ka kushtuar një shkrim shqiptaro-amerikanit Premtim Gjonbalaj dhe firmës së tij Butler Hospitality që shërben si “kuzhinë fantazmë” e disa prej hoteleve më të famshme në New York e përtej.

Premtimi ishte vetëm 23-vjeçar kur si menaxhues i një restoranti i kishte shkuar mendja për një zgjidhje të një problemi që prej dekadash tmerronte industrinë e mikpritjes njujorkeze, e mbase edhe atë botërore.

Është sa e thjeshtë, aq edhe e pabesueshme që nuk e ka menduar e realizuar dikush më parë si çdo ide tjetër gjeniale.

Që një hotel të ketë një numër të repektueshëm yjesh, ai duhet të ofrojë edhe shërbim ushqimi në dhomë. Kjo ka qenë një traditë e vjetër e hoteleve, po që dalëngadalë ka humbur frekuencën e dikurshme. Njerëzit gjithnjë e më shumë filluan të preferojnë restorantet sesa të ngrënë në dhomën luksoze. Hotelet e vogla e të parëndësishme hoqën dorë, por ato me emër nuk mundën. Oferta e ushqimit mbetej në letër, ndonëse shpesh shkonte dëm duke sjellë humbje të mëdha financiare.

Me një intuitë dhe shpirt nismëtar, ai krijoi diçka të re në qytetin ku duket sikur është zbuluar gjithçka që mund të zbulohej, mirëpo ku vazhdimisht habitesh me fantazinë e shpirtin praktik të njerëzve. Premtim Gjonbalaj është një nga heronjtë e kësaj bote gjithmonë të re.

Lajmet më të lexuara