Shalqiri ndihmon në parandalimin e degjenerimit makular

22:18 | 15 Nëntor 2019

Likopeni gjendet në disa pjesë të syrit ku ndihmon në mbrojtjen kundër dëmtimit oksidativ dhe inflamacionit.

Mund të parandalojë gjithashtu degjenerimin makular të moshës (AMD). Ky është një problem i zakonshëm i syve që mund të shkaktojë verbëri tek të rriturit e moshuar.

Roli i likopenit si një përbërës antioksidues dhe anti-inflamator mund të ndihmojë në parandalimin e zhvillimit të AMD dhe përkeqësimit.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara