Seksi oral, alkooli dhe duhani shkaktojnë kancer të gojës

21:07 | 24 Nëntor 2017

Seksi oral, pirja e duhanit, konsumimi i alkoolit dhe dieta e dobët mund të rrisin rrezikun e kancerit të gojës.

Sipas ekspertëve, nëntë në dhjetë lloje të kancerit të gojës shkaktohen nga faktorë të parandalueshëm të mënyrës së jetës, transmeton portali arbresh.info

Fondacioni “Oral Health” zbuloi se shumë se tre në katër ( rreth 78 përëind) e të të rriturve nuk ishin në dijeni të ketyre efekteve.

Nigel Carter, shefi ekzekutiv i organizatës bamirëse tha se “kanceri i gojës lidhet me mënyrën e jetës dhe e vetmja mënyrë për të reduktuar këtë sëmundje është ndalimi e pirjës së duhanit dhe alkoolit”.

Kanceri i gojës është një sëmundje relativisht e panjohur, ndërsa e rëndësishme është të që të ndryshohet stili i jetës në mënyrë të parandalimit të kësaj sëmundje./arbresh.info/

Lajmet më të lexuara