Google ADS

Alkooli rritë rrezikun e zhvillimit të kancerit

22:48 | 9 Nëntor 2017

Sa më shumë që konsumoni alkool aq më shumë rriten gjasat që të zhvilloni të paktën gjashtë tipe të kancerit, kanë paralajmëruar një grup i onkologëve.

Konsumimi i alkoolit – edhe në sasi të moderuar – lidhet veçanërisht me rrezikun për zhvillimin e kancerit në mëlçi, gojë, atë të gjinjve të ezofagut si dhe është përgjegjës për më shumë se 5% të rasteve të kancerit në tërë botën.

Shoqëria Klinike Onkologjike në Amerikë asnjëherë më parë nuk i është adresuar lidhjes së alkoolit dhe kancerit, mirëpo tani është duke theksuar nevojën e kontrollimit të konsumimit të alkoolit, me qëllim të uljes së rrezikut të zhvillimit të kancerit.

Shpërndaje në rrjete sociale