Rasti “Haraçi”, gjykatësja mohon presionet politike

18:37 | 20 Shkurt 2020

Avokati Vasil Dimishkov, vëllai i gjykatëses Vesna Dimishkova, dëshmoi në rastin “Haraçi”. Me sugjerimin e të pandehurit “Boki 13”, ai tregoi se çfarë dinte për rastin. Ai është përfaqësues ligjor i Stopanska Bankës – Manastir. Në verën e vitit 2018, i ka mbërritur kërkesë për takim nga Orce Kamçev. Ata janë takuar. Biznesmeni në celular i ka treguar atij dokumente. Dimishkov ka lexuar se vetëm shkruan një urdhër, që mbante emrin e gjykatëses, motrës së tij – e cila më pas urdhëroi paraburgim për Kamçevin. Sipas pretendimit të Dimishkovit, Kamçev i ka ofruar atij, që të jetë pjesë e ekipit që do ta mbrojë atë. Kanë pasuar edhe takime me Zoran Kiçeec dhe me gruan e Orces, Ana.

Në takimin e fundit me Kiçeecin, avokati nuk ka refuzuar bashkëpunim, vetëm ka dhënë ofertë për shërbime juridike, që nuk ishin të pranueshme për shkak të çmimit të lartë. Ai thotë se e kishte kuptuar se Kamçevët duan ta shfrytëzojnë atë, kështu që nga angazhimi i tij me forcën e ligjit, motra e tij do të përjashtohej nga rasti “Perandoria”. Avokati i “Boki 13”, i kënaqur me dëshmitarin e parë të propozuar nga to.

“Dëshmitari përmbushi detyrimin që duhej të përmbushte një dëshmitar, domethënë e tregoi të vërtetën në lidhje me këtë ngjarje, dhe kur ta lidhësh atë me deklaratën e dëshmitarit të prokurorisë, Lile Stefanova, do të vini në disa përfundime”, deklaroi Sink Sasho Dukovski, avokat i “Bokit 13”.

Bojan Jovanovski përsëri kërkoi nga gjykatësit ti hiqet masa e paraburgimit. Prokurorja Ruskovska nuk e pranoi, sepse më 15 korrik, kur u arrestua në rrugën e tij për në Greqi, Ruskovska njohu një përpjekje arratisjeje. “Boki” u përgjigj shkurt:

“Të veproj si Kiçeec dhe të them se Katica Janeva është fajtore që të marr një mendimi pozitiv për dalje nga paraburgimi, ose të them se Frosina Remenski ka marrë para për Lidhja Ndërkombëtare?” tha “Boki 13”.

Gjykata do të vendosë në seancën e radhës mbi kërkesën e Bokit për të shfuqizuar paraburgimin e tij. Reket vazhdon të enjten e ardhshme. Me propozimin e Boki 13, do të dëshmojë biznesmeni Vlladimir Todoroviq, ndërsa në listën e dëshmitarëve të propozuar nga ai është edhe Dejan Pandelevski, djali i pronarit të Pelisterka-s, Cvetan Pandelevski, i cili është një nga të dyshuarit në rastin “Perandoria”./Alsat/

Shpërndaje në rrjete sociale